Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Morzsás rakott karfiol

2019. március 13. - Erika Stelázsija

Úgy döntött a család, hogy egészségesebben étkezünk ezután. Így igyekszem szénhidrát és kalóriaszegény finomságokat az asztalra tenni, s megörvendeztetni vele mindenkit!

A karfiolt rózsáira szedve jó sós vízben blansíroztam, majd a felét, a kivajazott, teljes kiőrlésű pirított morzsával megszórt tálba szedtem. Minden rózsára egy szelet mozzarella került, majd a karfiol másik fele. Ismét a sajt, egy kis morzsa, majd tejföl. Tetejére is jutott a morzsából. 190 fokos sütő, 30 perc ( hiszen a karfiol forró volt) és már tálaltam is!morzsas_rakott_karfiol.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr6814679724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2019.03.14. 09:42:40

189 fokos sütő?!

modus vivendi2 2019.03.14. 15:56:03

MI az ÚJDONSÁG benn?????? A nagymamám, a nagymamájától tanulta :-) Egészben megfőzni a karfiolt. (tökegyszerű, főve úgyis szétesik). Rá a pirított morzsa, majd a bőséges tejföl. Már lehet is enni. Nagyon finom. Nálunk "ÖNTÖTT" karfiolnak hívtuk. pesze sajttal is lehet gazdagítani, vagy húst adni mellé, de mi aitt leírt változatot szeretjük alegjobban. Nem teszem sütőbe, de ez ízlés kérdése,a tejföl íze így jobban kijön.

Erika Stelázsija 2019.03.19. 17:19:36

Kedves Modus Vivendi2,
Köszönöm az észrevételt.
A nagymamámtól én így tanultam, csak blansírozom a karfiolt, így még a sütés után is roppanós marad.
Erika

Erika Stelázsija 2019.03.19. 17:20:57

Kedves GGy,
Köszönöm az észrevételt, a sütő hőfoka természetesen 190 fok. Javítottam.
Erika
süti beállítások módosítása