Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Morzsás rakott karfiol

2019. március 13. - Erika Stelázsija

Úgy döntött a család, hogy egészségesebben étkezünk ezután. Így igyekszem szénhidrát és kalóriaszegény finomságokat az asztalra tenni, s megörvendeztetni vele mindenkit!

A karfiolt rózsáira szedve jó sós vízben blansíroztam, majd a felét, a kivajazott, teljes kiőrlésű pirított morzsával megszórt tálba szedtem. Minden rózsára egy szelet mozzarella került, majd a karfiol másik fele. Ismét a sajt, egy kis morzsa, majd tejföl. Tetejére is jutott a morzsából. 189 fokos sütő, 30 perc ( hiszen a karfiol forró volt) és már tálaltam is!morzsas_rakott_karfiol.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr1714679724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2019.03.14. 09:42:40

189 fokos sütő?!

modus vivendi2 2019.03.14. 15:56:03

MI az ÚJDONSÁG benn?????? A nagymamám, a nagymamájától tanulta :-) Egészben megfőzni a karfiolt. (tökegyszerű, főve úgyis szétesik). Rá a pirított morzsa, majd a bőséges tejföl. Már lehet is enni. Nagyon finom. Nálunk "ÖNTÖTT" karfiolnak hívtuk. pesze sajttal is lehet gazdagítani, vagy húst adni mellé, de mi aitt leírt változatot szeretjük alegjobban. Nem teszem sütőbe, de ez ízlés kérdése,a tejföl íze így jobban kijön.