Kirándulni voltunk, Túristvándiban ebédeltünk, s amikor a kínálatról érdeklődvén megemlítették a kötött levest, azt sem tudtam eszik-e, vagy isszák. Beleszerettem.
1 tojásból, 10 dkg liszttel, csipet sóval, 1 evőkanál olíva olajjal tésztát gyúrtam, fél órát pihentettem, majd kinyújtva megkentem, zsíron megdinsztelt és pirospaprikával megszórt hagymával. Csíkokat vágva, feltekerve, csomót kötve rájuk elvagdostam. Amíg a tészta pihent, egy fél fej apróra vágott vöröshagymát egy kis zsíron megdinszteltem, majd 1 szál sárga és fehérrépát felkarikázva, egy kis maradék kelkáposztát felkockázva, tovább dinszteltem. Sóztam, borsoztam, felengedtem egy kis vízzel, s amikor forrt, beledobáltam a kötött tésztákat. Amikor a tészták feljöttek a leves tetejére, már tálaltam is.