Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Gesztenyés tekercsek

2019. április 23. - Erika Stelázsija

(1 rúd receptje)
Nagy adag gesztenyét kaptam, s mint kiderült, az unokám imádja, természetes, hogy azonnal megsütöttem neki.

4 tojás fehérjét, csipet sóval, 3 csepp citrommal, 4 evőkanál cukorral kemény habbá vertem, majd hozzákerült a 4 db sárgája, amivel további 3 percig habosítottam. Óvatosan hozzákevertem a 4 kanál lisztet, egy csipet sóval és egy csipet szódabikarbónával, majd az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és elsimítva, az előmelegített, 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöttem. Még melegen, porcukorral megszórt konyharuhára borítottam és óvatosan feltekertem. 25 dkg gesztenyét, 10 dkg vajat, 20 dkg cukorral, fél dl rummal 2 nagy evőkanál mascarponéval, jó habosra kikevertem, s rákentem, a már kihűlt, kiterített piskótára. Annyit hagytam, hogy a tetejére is kerüljön krém, s azt megszórtam csokireszelékkel.

gesztenyes_tekercsek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr5414721723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.