Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Malacropogós

2019. május 06. - Erika Stelázsija

2 kg bőrös malac combot vásárolunk.
A húst sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük őrölt köménnyel, mustárporral. Éles késsel lyukakat vágunk rajta és 8-10 gerezd fokhagymával megtűzdeljük. Tepsibe tesszük úgy, hogy a bőrös fele felül legyen. Tetszés szerint rakhatunk mellé még fokhagyma gerezdeket, egész vagy szeletelt vöröshagymát, zöldpaprika szeleteket és füstölt szalonna szeleteket és cikkekre vágott burgonyát is. Kb. 2 dl vizet öntünk alá, fóliát teszünk a tetejére és előmelegített sütőben először 250 fokon, majd 10 perc után 200 fokon másfél óráig sütjük. A fóliát levéve róla addig hagyjuk még a sütőben, amíg szép piros, ropogós nem lesz. Bármilyen körettel tálalhatjuk, újévkor finom kísérője a lencse főzeléknek.

malacropogos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr6114725175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása