2 kg bőrös malac combot vásárolunk.
A húst sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük őrölt köménnyel, mustárporral. Éles késsel lyukakat vágunk rajta és 8-10 gerezd fokhagymával megtűzdeljük. Tepsibe tesszük úgy, hogy a bőrös fele felül legyen. Tetszés szerint rakhatunk mellé még fokhagyma gerezdeket, egész vagy szeletelt vöröshagymát, zöldpaprika szeleteket és füstölt szalonna szeleteket és cikkekre vágott burgonyát is. Kb. 2 dl vizet öntünk alá, fóliát teszünk a tetejére és előmelegített sütőben először 250 fokon, majd 10 perc után 200 fokon másfél óráig sütjük. A fóliát levéve róla addig hagyjuk még a sütőben, amíg szép piros, ropogós nem lesz. Bármilyen körettel tálalhatjuk, újévkor finom kísérője a lencse főzeléknek.