35 dkg lisztet, 3 dkg felfuttatott élesztőt, egy tojást, egy nagy evőkanál libazsírt, egy kávéskanál sót, 2 dl langyos tejet és egy fél csomag, pici vízzel összeturmixolt medvehagymát jól kidolgozunk és egy fél órát pihentetjük. Addig a felkockázott, 70 dkg csirkemellet 5 dkg vajon, fehéredésig pirítjuk, majd egy tálba szedjük. A visszamaradt vajon megfuttatjuk a felaprított ördögszekér gombát, 3 evőkanál fehér bort adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a csirkemellet. Felöntjük fél liter tejszínnel, amikor elkezd mozogni, a már megkelt tésztából készített, gombócokat tesszük a tetejére. Lassú tűzön, 40 percig letakarva főzzük, ezalatt a gombóc a gőzben elkészül. Frissen, együtt tálaljuk a raguval.