Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Tejszínes csirkemell, ördögszekér gombával, medvehagymás gőzgombóccal

2019. május 09. - Erika Stelázsija

35 dkg lisztet, 3 dkg felfuttatott élesztőt, egy tojást, egy nagy evőkanál libazsírt, egy kávéskanál sót, 2 dl langyos tejet és egy fél csomag, pici vízzel összeturmixolt medvehagymát jól kidolgozunk és egy fél órát pihentetjük. Addig a felkockázott, 70 dkg csirkemellet 5 dkg vajon, fehéredésig pirítjuk, majd egy tálba szedjük. A visszamaradt vajon megfuttatjuk a felaprított ördögszekér gombát, 3 evőkanál fehér bort adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a csirkemellet. Felöntjük fél liter tejszínnel, amikor elkezd mozogni, a már megkelt tésztából készített, gombócokat tesszük a tetejére. Lassú tűzön, 40 percig letakarva főzzük, ezalatt a gombóc a gőzben elkészül. Frissen, együtt tálaljuk a raguval.

tejszines_csirkemell_ordogszeker_gombaval_medvehagymas_gozgomboccal.png

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr5014809700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása