Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Kakaós, fahéjas csiga, avagy darázsfészek ahogy anyukám nevezte

2020. január 16. - Erika Stelázsija

5 dkg élesztőt felfuttatok egy dl tejben, s amíg várok tálba mérek 50 dkg lisztet, teszek bele egy marék cukrot, csipet sót, 10 dkg puha vajat, 3 tojás sárgáját és egy tojást, kb. 2 1/2 dl langyos tejet, majd az élesztővel jól kidolgozom. A tálban hagyom háromnegyed órát kelni, majd kinyújtom és megkenem 20 dkg vaj, 15 dkg cukor és kakaó (tetszés szerint esetleg fajéj, vagy dió) keverékével. Feltekerem, 2-3 cm vastagokra vágom, olvasztott vaj ban megforgatom és tepsibe, vagy tálba teszem. Fél órát pihentetem, majd előmelegített 190 fokos sütőben addig sütöm míg piros lesz a teteje.

csiga.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr2015406992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.