Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Egy csésze meleg zöldborsóleves, a hideg napokra, ahogy édesanyám készítette

2020. január 22. - Erika Stelázsija

5 dkg vajon két evőkanál lisztet megfuttatunk, rádobunk egy marék aprított petrezselymet, majd félrehúzva megszórjuk egy kis kanál őrölt paprikával. Felengedjük másfél liter hideg vízzel, jól elkeverjük, sózzuk, beleteszünk kettő sárga és egy fehér felkarikázott répát, egy felkockázott karalábét és visszatesszük a tűzre. Ha a répa már félpuhára főtt, 45 dkg mirelit zöldborsót szórunk bele, majd ha ismét forrni kezd, egy tojásból, liszttel, csipet sóval galuska tésztát kèszítünk és kanállal beleszaggatjuk. Ha a galuska feljött már a tetejére, kevés cukrot teszünk bele, ha kell még sózzuk és már ehetjük is.

img_3086_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr5915420052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.