Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Baconban pirított spárga, hollandi mártással, rántott tojás sárgája és egész tojás is

Karantén koszt, maradjunk otthon

2020. április 08. - Erika Stelázsija

Egy csomag zöld és fehér spárgát, megpucoltam, megmostam, forrásban lévő, sós, cukros, citromos vízbe tettem . Amikor forrni kezdett rögtön kiszedtem.
Amíg egy kicsit kihűlt, gőz felett, kettő tojás sárgájából, fél citrom levéből, egy csipet sóval és fokozatosan hozzá adott 10 dkg olvasztott vajból hollandi mártást készítettem.
A spárgákat hármasával, baconba tekertem, serpenyőbe tettem és megsütöttem. Közben bepaníroztam négy lágy tojást, forró olajba tettem, majd négy tojás sárgáját óvatosan a morzsába forgattam és az is az olajba került. Amint színt kaptak, már szedtem is egy papírral bélelt tálra. Ez alatt a spárgák is megsültek, így már tálalhattam is, együtt a spárgát, a tojásokat és a hollandi mártást!

spar.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr3715596310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sólyom Tomi 2020.04.09. 20:00:49

"négy tojás sárgáját óvatosan a morzsába forgattam"

Nem értek valamit. A tojás sárgája folyékony, és így nem lehet morzsába forgatni. Meg volt előtte főzve, vagy valami?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.05.31. 12:29:38

@Sólyom Tomi: Amíg a burok nem szakad ki körülötte, addig lehet kisérletezni a panírozással. Én mondjuk attól félnék, hogy a prézli kilyukasztja a burkot.

Sólyom Tomi 2020.05.31. 14:21:45

@Andrass9: Erre sose gondoltam volna. Szerintem ez nekem ki fog maradni, mert tartok tőle, nem vagyok az ilyesmihez elég óvatos. Mindenesetre köszönöm a választ!
süti beállítások módosítása