Szép napot mindenkinek! Tudom, hogy fánk szezon van, de én csak azért is buktát sütöttem, igazi besztercei szilvalekvárral. Mert én egy oroszlán vagyok! 50 dkg lisztet, egy csipet sót, 5 dkg felfuttatott élesztőt, 3 dl tejet, melyben három evőkanál cukrot elkevertem és két tojás sárgáját összekevertem, majd tettem hozzá 8 dkg olvasztott vajat és jó alaposan kidolgoztam, míg el nem vált az edény falától. Egy órát pihentettem, a sütőt bekapcsoltam 220 fokra, s a tésztát kinyújtottam. Egyforma kockákra vágtam, mindegyik közepébe egy nagy adag szilvalekvár került, majd összedolgoztam, olvasztott zsírba mártottam és a sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Még pihent 15 percet és az előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, 25 perc alatt pirosra sütöttem.