Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Mesebeli India

2020. március 13. - Erika Stelázsija

Pár kép Indiából, a teljesség igénye nélkül... a rózsaszín kormányzói palota, az órakert,a szelek palotája, Sisodia-kert (Jaipur,XVI.sz.), Agvar Császár 1570-ben épített rezidenciája és a mecset kertje,majd már a mazóleuma (Sikandra), az uralkodó anyósának-apósának síremléke (a baby Taj Mahal ), és a Taj Mahal!!
Itt van még a Vörös Erőd, majd Gwalior, a ma másfél milliós város, benne a hindu építészet remekműve, a középkori erőd (1500-as évek), benne a Siva és Visna tiszteletére épült templomok.
Végezetül Jai Vilas maharadzsa család részére, angol építész tervei alapján épült kastély, felét ma is a család lakja.

És az indiai ételekről... Bár többen rémisztgettek, hogy hú! Így-meg úgy, ilyen - meg olyan erős minden, hát nem így volt. Valóban, egy-két kivétellel minden csípős, erős, de mind fogyasztható volt, sőt én már alig vártam, hogy együnk, pedig a kimondottan erőset nem szeretem.
Remek currys ételeket ettünk, csirkét, halat, bárányt, sok-sok zöldségeset, nagyon finom tofu curryt, rendkívül finom ratatouille-t, tésztákat, ropogós , friss, naan kenyeret, sajtos zöldségeket. Különleges ízű levesek tarkították a választékot, a reggelibe pedig mindig becsempésztek egy kis kontinentálisat is, így volt omlett, virsli- féle, klasszikus toast kenyér is.
Megkóstoltuk a szamoszát ( zöldségpürével töltött tészta ) és volt pakora (bundában sült zöldség) is. Sőt lángost is ettünk, kisebb volt és vékonyabb...de a miénk! Természetesen a desszertekről is készült pár kép.

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr6315519960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása