Vacsi gyorsan, egyszerűen finomat!
Három nagy, héjában főtt burgonyát megpucoltam, krumplinyomón áttörtem, s amikor már majdnem teljesen kihűlt, adtam hozzá egy tojást, egy kk sót és hat púpozott evőkanál lisztet. Jól kidolgoztam, majd kis gombócokat formázva, forrásban lévő sós vízben kifőztem és vajra szedtem.
Amíg a burgonya főtt a megtisztított laska, csiperke és shiitake gombákat két ek. olíva olaj és egy ek. vaj keverékén megdinszteltem, majd kevés sóval ízesítettem.
Közben egy másik serpenyőben öt deka vajat felforrósítottam, kapott három dl jó zsíros teszínt, pici sót és addig főztem míg besűrűsödött.
A tálba szedett gombócokat meglocsoltam a mártással és a tetejére halmoztam a gombákat. Petrezselyemmel és színes borssal tálaltam.