Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Vajas mártásban tálalt krumplis gombócok, dinsztelt gombákkal, színes borssal

2020. október 23. - Erika Stelázsija

Vacsi gyorsan, egyszerűen finomat!

Három nagy, héjában főtt  burgonyát megpucoltam, krumplinyomón áttörtem, s amikor már majdnem teljesen kihűlt, adtam hozzá egy tojást, egy kk sót és hat púpozott evőkanál lisztet. Jól kidolgoztam, majd kis gombócokat formázva, forrásban lévő sós vízben  kifőztem és  vajra szedtem.

Amíg a burgonya főtt a megtisztított laska, csiperke és shiitake gombákat két ek. olíva olaj és egy ek. vaj keverékén megdinszteltem, majd kevés sóval ízesítettem.

Közben egy másik serpenyőben öt deka vajat felforrósítottam, kapott három dl jó zsíros teszínt, pici sót és addig főztem míg besűrűsödött.

A tálba szedett gombócokat meglocsoltam a mártással és a tetejére halmoztam a gombákat. Petrezselyemmel és színes borssal tálaltam.

pipacs.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr8516254720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása