Medvehagymát tettem el télire, de egy adag, kb. egy csomagnyi kimaradt. Így adott volt, hogy újabb edényt nem használva, az aprítógépben palacsintát készítsek. Adtam hozzá három tojást, 25 dkg lisztet, 3 dl tejet, 1 dl szóda vizet, csipet sót, 1/2 dl olajat s hagytam kicsit pihenni. Addig megpirítottam 10 dkg nagyon apróra vágott bacont, felét egy tálba szedtem és összekevertem 20 dkg olasz sós friss, -20 dkg sonkás krémsajttal és két kanál tejföllel. A kisütött palacsintákat kentem meg ezzel a sajtkrém keverékkel, tetejét a megmaradt, pirított baconnal díszítettem.
Egy kiló megvehagymához( a szára is megy bele ! ) 10 dkg sót teszek, egy kis olajat és aprítógépben összevágom. Persze több részletben. Üvegekbe pakolom, tetejére még egy kis olaj kerül és megy a polcra. Télen egy kanálka fantasztikus ízt ad egy kis spagettinek és már ehető is. De sok mindenhez jó!