Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Fügelekvár vajas pirítóssal

2019. április 07. - Erika Stelázsija

2 kg fügét megmosunk, a szárát levágjuk és felnegyedeljük és lekvárfőző fazékba tesszük. 4 db nagy narancsot megmosunk, a héját lereszeljük majd megpucoljuk és a hártyák közül kivágott húsát a fügéhez adjuk.
Elkezdjük főzni, ha már levet eresztett merülő turmixal összeturmixoljuk (nem baj ha egy-két darab marad benne). Hozzátesszük a narancs lereszelt héját, kb. 10 dkg diabetikus befőző cukrot (több cukor nem kell mert a füge édes), egy citrom levét és felforraljuk. 2-3 perc után üvegekbe töltjük és mehet a kamrába.
A narancstól „ünnepi íze” lesz, ha kis üvegekbe töltjük kedves karácsonyi ajándék lehet belőle.

Ha viszont forró pirítósra vajat kenünk és ráteszünk egy kis füge lekvárt, különleges ízű ínyencség lesz belőle.

fugelekvar_vajas_piritossal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr3614714713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása