Férjem szemét operálták, s miután az áfonya nagyon jót tesz a szemnek, hogy gyorsabban gyógyuljon, sütöttem neki ezt a tortát.
6 tojás fehérjét, csipet sóval, 2-3 csepp citromlével, s 6 evőkanál cukorral kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a sárgáját, amivel még egy darabig habosítottam. 4 evőkanál lisztet, egy csipet szódabikarbónát és 2 evőkanál makadámiai diót összekevertem, majd óvatosan a habhoz adagoltam. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített 180 fokos sütőben, 45 percig sütöttem. Egy üveg áfonya lekvárt felmelegítettem, 1 dl áfonya likőrrel, és beletettem 2 db áztatott zselatinlapot. A kihűlt tortát 3 részre vágtam, megkentem a langyos lekvárral, úgy hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére gőz fölött felolvasztott, egy kiskanál vajjal elkevert és makadámiai dióval megszórt fehér csokoládé került. Egyszerű, mutatós, nagyon finom torta lett.