Melegben jól esik valami savanykás ízű, frissítő ital vagy étel. Így nagy előnyt élvez az, amiben van egy kis citrom, vagy ecet. Nem mellesleg, nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű és egészséges.
A kertből szedtem friss zsenge rozmaringot, kakukkfüvet, zsályát, citromfüvet és nagyon apróra vágtam. Belekevertem 5 evőkanál teljes kiőrlésű lisztbe, amibe szórtam egy kis kanál fokhagyma granulátumot is. Ebbe forgattam bele a felszeletelt, kettő darab csirke mellet, amit aztán 5 dkg vaj és 4 evőkanál olíva olajon megsütöttem, majd félre tettem. Egy fél fej nagyon apróra vágott hagymát, majd két gerezd fokhagymát dinszteltem a maradék zsiradékon, löttyintettem rá egy dl száraz fehéret bort, s hagytam az alkoholt elpárologni. Két kanál kapribogyó és egy dl csirke alaplé következett, majd 5 perces lassú forralás után meglocsoltam egy citrom levével majd nyakon öntöttem még 2 dl tejszínnel. Visszatettem a húsokat, hogy összeérjenek az ízek, kapott még egy kanál vajat, sóztam, ízesítettem még egy kevés borssal és színezett tagliatellevel, illetve bulgurral tálaltam.