Egy kg zöldborsót kifejtettem, megmostam, a megpucolt 4 db sárgarépával, 2 db zöldséggel, egy karalábéval és egy fej vöröshagymával együtt. A csirkemellet és a zöldségeket felkockáztam. Három kanál olívaolajon megdinszteltem az aprított hagymát, rátettem a csirkemellet, kifehéredésig kevergettem, majd jöttek a zöldségek, fél paradicsom és fél paprika is került bele, egy csokor összekötött petrezselyemmel és lestyán levéllel. Őt perc után felengedtem két és fél liter vízzel, tettem bele egy kanál saját ételízesítőt, amiben kurkuma és só is van. Így a sóval már vigyázni kell, de egy keveset raktam bele.
Amikor elkezdett forrni, lejeb vettem a hőmérsékletet és beleszaggattam a már előre elkészített grízgaluskát, ami a következőképpen készült: kettő tojás fehérjét csipet sóval, pár csepp citromlével kemény habbá vertem, hozzátéve a sárgáját, folytattam, óvatosan annyi darát tettem hozzá, hogy lágy, keverhető masszát kapjak. Kb. öt percet hagytam állni a szaggatás előtt, utána viszont csak gyöngyöző levesben főztem, hogy ne essen szét, kb. 10 percig.