Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Parmezános, medvehagymás, spenótos spagetti apró pörccel

Karantén koszt, maradjunk otthon

2020. március 29. - Erika Stelázsija

10 dkg apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítottam, a pörcöt kiszedtem és félre tettem. A maradék zsírban megfonnyasztottam egy csomag megmosott, felcsíkozott medvehagymát, nyakon öntöttem egy dl tejszínnel, majd 10 dkg reszelt parmezánt szórtam rá. Közben készen lett a sós vízben főzött, 25 dkg spagetti, amit a vízből egyenesen a serpenyőbe szedtem. Belekevertem még egy nagy marék bébi spenótot, majd tálaltam is a pirított pörccel és a medvehagyma virágaival díszítettem.

img_5420.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr4215567542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2020.03.29. 20:17:32

nem is kell kenyér...:)
HÚSOS PITE...Hozzávalók

30 dkg liszt16 dkg puha vaj1 db tojásA töltelékhez:1 fej hagyma1 db sárgarépa1 ek vaj50 dkg darált marhahús1 dl tejszín1 ág kakukkfű1 db tojásborssó Kapcsolódó receptek Sütőtökös sós piteMákos-túrós piteHúsos kelbimbós piteZöldséges pite Elkészítés 1.Összekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük.2.A töltelékhez meghámozzuk a hagymát, és finomra vágjuk. A meghámozott sárgarépát lereszeljük. Felforrósítjuk a vajat, és a hagymát üvegesre sütjük rajta, majd hozzáadjuk a répát, és néhány percig együtt pirítjuk.3.A húst tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Hozzáadjuk a hagymás keveréket, a kakukkfű lecsipkedett leveleit, majd az egészet összedolgozzuk.4.A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk, majd az egyiket kivajazott piteformába simítjuk. A tésztán elosztjuk a t, majd a másik tésztalappal befedjük. A széleket összenyomjuk, majd átkenjük a tésztát a felvert tojással. 180 fokon 40 percig sütjük
süti beállítások módosítása