Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Gyümölcsleves

2019. február 06. - Erika Stelázsija

Két üveg meggy befőtt levét leszűrjük, felforraljuk fűszertojásba helyezett fahéjjal, szegfűszeggel és pár karika citrommal. Ha felforrt beleteszünk egy zacskó mirelit vegyes –piros – gyümölcsöt és ha újra forr, visszarakjuk a meggyeket is.
Egy zacskó eper vagy vanília pudingot, tejjel jól kikeverünk, kicsit megcukrozzuk és mint a habarást óvatosan a forrásban lévő leveshez adjuk. Rövid forralás után kihűtjük. Hidegen tejszínhabbal tálaljuk. – Ha van friss eprünk, málnánk, vagy egyéb piros gyümölcsünk tehetünk még bele, mert a friss gyümölcs íze még finomabbá teszi. Természetesen ezekkel már nem főzzük.
(Télen mirelitből és konzervből, nyáron friss gyümölcsből)

gyumolcsleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr5114585468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása