Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Ír szódás kenyér

2019. február 13. - Erika Stelázsija

Ferenc barátom annyit mesélt már erről a kenyérről, hogy milyen finom, hogy milyen gyors... na lássuk.

50 dkg lisztet, egy kiskanál cukrot,egy kiskanál, sót,egy csapott kiskanál szódabikarbónát összekeverünk.
Kettő pohár joghurtot, vagy kefirt egy bögre langyos vízzel vegyítünk (az eredetibe író kellene) majd ujjacskáinkkal összedolgozzuk a száraz anyaggal együtt. Cipót formálunk, sütőpapírra tesszük, megszórjuk egy kis liszttel, megvágjuk, és 200 fokos, előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Az enyém láthatóan tovább sült, de nagyon finom lett! Próbáljátok ki, megéri. Adalékanyag mentes, egy hét múlva sem penészedik meg.
Teljes kiőrlésű, tönköly, kukorica...stb. liszttel keverhető. Némelyikkel keverés nélkül is megsüthető! Dúsíthatjuk, ízesíthetjük bármivel! (Aszalt paradicsom, olíva, hagyma, rozmaring....)
Ha szögletes formában sütjük nagyon vékonyra lehet szeletelni, tízórai készítésére is kiváló!ir_szodas_kenyer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr4814625410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása