Férjem nagyon szereti a vadast, de nem volt kedvem a hagyományos módon elkészíteni.
Unokatesóm mesélte, hogy édesanyja gyakorta készített paprikás gombócot, gondoltam párosítom a ragúval. Sikerült.
60-70 dkg marha combot vastag csíkokra vágtam és forró zsírban hírtelen átsütöttem.
Tálba szedtem, és a maradék zsiradékban lassú tűzön karamellt készítettem, majd felöntöttem vízzel. Amig elolvadt, az aprító gépbe tettem egy nagy fej vörös, 2 gerezd foghagymát, egy szelet szalonnát, egy fej zellert, 4 sárga, 2 fehér répát és egészen pépesre daráltam. Beleöntöttem a karamelles lébe, 4 kanál mustár, egy borssal, boróka bogyóval megrakott fűszertojás, és 6 db babérlevél kíséretében. Visszakerült a hús, és addig főztem míg meg nem puhult. Citromos, tejfeles habarást keszítettem, beforraltam, most sóztam, és már készen is volt! ( nagyon gyorsan készen lett, és semmi pepecs!)
A paprikás gombóc leírása külön !