Egyik gyereknapi vendégünk, Boldi kedvence ,gondoltam meglepem, csak kiváltjuk a fehér lisztet, hogy kicsit egészségesebb legyen. Ízlett is neki, nagyon.
A szokásos módon palacsintát sütöttünk, 4 tojás, csipet só, 7 dl tej, 4 dl ásványvíz és 75 dkg liszt keverékéből, amit egy fél óráig pihentettünk.
2 nagy fej aprított hagymát megdinszteltünk, félrehúzva megszórtuk pirospaprikával, és bekevertünk 2 nagy kanál tavalyi lecsót. Ebbe jött 4 darab nagy, kettévágott csirke comb, só, bors, kis majoranna, kevés víz, és addig főztük míg a hús a csontjáról levált.
Ekkor az egész szűrőbe került. A levét csipet liszttel és tejföllel behabartuk. A szűrőből kiszedtük a csontokat, és az egész két nagy kanál tejföllel az aprítóba került. Egy- két nyomás ( többet nem szabad , mert nagyon pépes lesz) és már kentük is a palacsintákat. Mindegyikre mertünk egy kis mártást, tettünk egy kanál tejfölt, petrezselymet, és már tálaltuk is.