Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Hortobágyi, teljes kiőrlésű lisztből

2019. március 12. - Erika Stelázsija

Egyik gyereknapi vendégünk, Boldi kedvence ,gondoltam meglepem, csak kiváltjuk a fehér lisztet, hogy kicsit egészségesebb legyen. Ízlett is neki, nagyon.
A szokásos módon palacsintát sütöttünk, 4 tojás, csipet só, 7 dl tej, 4 dl ásványvíz és 75 dkg liszt keverékéből, amit egy fél óráig pihentettünk.
2 nagy fej aprított hagymát megdinszteltünk, félrehúzva megszórtuk pirospaprikával, és bekevertünk 2 nagy kanál tavalyi lecsót. Ebbe jött 4 darab nagy, kettévágott csirke comb, só, bors, kis majoranna, kevés víz, és addig főztük míg a hús a csontjáról levált.
Ekkor az egész szűrőbe került. A levét csipet liszttel és tejföllel behabartuk. A szűrőből kiszedtük a csontokat, és az egész két nagy kanál tejföllel az aprítóba került. Egy- két nyomás ( többet nem szabad , mert nagyon pépes lesz) és már kentük is a palacsintákat. Mindegyikre mertünk egy kis mártást, tettünk egy kanál tejfölt, petrezselymet, és már tálaltuk is.hortobagyi_teljes_kiorlesu_lisztbol.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr9914679718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.. Balázs 2019.03.12. 09:01:26

Nekem a teljes kiőrlésű lisztből készült palacsintám törik. Ez milyen márkájú liszttel készült?

Erika Stelázsija 2019.03.19. 17:17:55

Közönséges tk.liszt, de hagyni kell állni, hogy megszívja magát a liszt, mert ez több folyadékot vesz fel. Akkor nem törik a palacsinta.
Erika
süti beállítások módosítása