A diót sütőpapíros tepsire fektetem, majd 160 fokos sütőben megpirítom, ezt követően finomra darálom. Ezután 11 tojás fehérjét elkezdek habbá verni, amikor már habos apránként hozzáadom a 30 dkg cukrot. A kész habhoz óvatosan hozzákeverem a 25 dkg darált diót és egy csipet sót. a hab összetörése nélkül homogén krémmé keverem. A tepsibe simítom a krémet úgy, hogy összesen öt lapra elegendő legyen. Ha légkeveréses a sütő, akkor rögvest 4 lapot megtudok egyszerre sütni nagyjából 10 perc alatt.
Miután megsültek a lapok, elkészítem a krémet. 2,5 dl tejet, 1 dl brandyval, 2 csomag vaníliás cukorral , közepes lángon felmelegítek. 5 tojás sárgáját 3 evőkanál finom liszttel csomómentesen elkeverek , óvatosan a tejhez adom, majd addig keverem, amíg jól be nem sűrűsödik, Arra vigyázok, hogy fel ne forrjon.
30 dkg puha vajat egy tálba felhabosítok, és hozzáadom a kihűlt tojásos krémet, majd gépi habverővel alaposan összedolgozom.
A végén, az utolsó lapot finoman bevonom 10 dkg olvasztott fehér csokoládéval, amelyen étcsokoládé csíkokat futtatok át. Ezt egy kés élével óvatosan megmintázom, majd az elkészült sütit néhány órára a hűtőbe teszem megdermedni.