Itt a medvehagyma szezon, a kertem tele van vele. Pestó, krémleves, mángold, mártás, már minden volt, próbálkozom egy pogácsával.
Nincs receptem, de majd csak lesz belőle valami!
Megfőztem 3 kis krumplit, megpucoltam, összetörtem.
5 dkg élesztőt langyos tejben, csipet sóval, cukorral megfuttattam. 1 margarint, 2 tojással, 1 kis pohár, tejföllel, 1 pohár kefirrel ( ez volt itthon ), 1 evőkanál sóval, a felaprított medvehagymával ( kb. egy nagy csomag ) és az élesztővel összekevertem, majd annyi finom liszttel amennyit felvett ( kb. 80 dkg) jól kidagasztottam. 40 perc pihentetés közben, háromszor hajtogattam, majd ujjnyira nyújtás után kiszaggattam. Tepsibe téve a tetejét megkentem, 220 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra sütöttem. Különlegesen finom lett