Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Szőlős csirkemell, karamellizált batátával

2019. március 29. - Erika Stelázsija

2 db csirkemellet megmosunk, bőrét lehúzzuk és kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, felolvasztunk benne 5 dkg vajat és a csirke melleket fehéredésig sütjük. Felöntjük 1- 1 ½ dl musttal (ha nincs fehér szőlő lével) és 20 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadunk 10-15 nagy szemű félbevágott és kimagozott szőlőt, beforraljuk, majd kb. 3-4 evőkanál zabliszttel elkevert tejszínnel kissé besűrítjük.

Személyenként 2 db batátát (édes krumpli) héjában 10 percig főzünk, majd megpucoljuk, 2 cm-es karikákra vágjuk és serpenyőben kevés vajjal addig sütjük míg karamellizálódik. A csirkemellel együtt forrón tálaljuk.

szolos_csirkemell_karamellizalt_batataval.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr1314725201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása