32 dkg lisztet, 1 tojást kevés vízzel és egy pici sóval összegyúrunk és jól kidolgozunk. Állni hagyjuk fél órát.
20 dkg darált marha és 20 dkg darált sertés húst, 1 kis fej apróra vágott vörös hagymát, pici sóval és kb. 1 ½ dl vízzel addig keverjük míg a vizet fel nem veszi.
A tésztából kis cipókat készítünk. Vékonyan kinyújtjuk, ráfektetjük a pelmenyi készítőre és kicsit megnyomkodjuk. A lyukakba tesszük a húst, majd ráterítünk egy másik tésztalapot és a nyújtófát végig tekerjük rajta. Forrásban lévő sós vízbe dobáljuk a töltött tésztákat, majd ha feljöttek a víz tetejére vajkockákra szedjük és összerázzuk. Még forrón citromlével meglocsolva és borssal tálaljuk. (A leeső tésztákat újra gyúrjuk és addig csináljuk míg a hozzávalók el nem fogynak Fagyasztható!)