Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Pelmenyi rózsaborssal

2019. április 03. - Erika Stelázsija

32 dkg lisztet, 1 tojást kevés vízzel és egy pici sóval összegyúrunk és jól kidolgozunk. Állni hagyjuk fél órát.
20 dkg darált marha és 20 dkg darált sertés húst, 1 kis fej apróra vágott vörös hagymát, pici sóval és kb. 1 ½ dl vízzel addig keverjük míg a vizet fel nem veszi.
A tésztából kis cipókat készítünk. Vékonyan kinyújtjuk, ráfektetjük a pelmenyi készítőre és kicsit megnyomkodjuk. A lyukakba tesszük a húst, majd ráterítünk egy másik tésztalapot és a nyújtófát végig tekerjük rajta. Forrásban lévő sós vízbe dobáljuk a töltött tésztákat, majd ha feljöttek a víz tetejére vajkockákra szedjük és összerázzuk. Még forrón citromlével meglocsolva és borssal tálaljuk. (A leeső tésztákat újra gyúrjuk és addig csináljuk míg a hozzávalók el nem fogynak Fagyasztható!)

pelmenyi_rozsaborssal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr4914714371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása