Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Sós karamelltorta

2019. április 13. - Erika Stelázsija

Megint csak, Luca unokámról derült ki, hogy imádja a sós karamellt, így tehát muszáj volt valamit alkotnom.

6 tojás fehérjét, 1 csipet sóval, 3 csepp citrommal, 6 evőkanál cukorral kemény habbá verünk, hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját amivel további 5 percig habosítjuk. Óvatosan hozzákeverjük a 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál holland kakaó, 1 csipet só és késhegynyi szódabikarbóna keverékét. Kapott még 5 dkg olvasztott vajat, és a sütőpapírral kibélelt tortaformába öntve, a 180 fokos előmelegített sütőben, 50 perc alatt készre sült. 30 dkg kristály cukorból karamellt készítünk, hozzáadunk 30 dkg vajat, 2 doboz sűrített tejet, 3 csipet fekete sót, s ha mindez egyneművé vált, hozzáadjuk a 2 db áztatott lapzselatint. Egy kis doboz mascarponét habosra keverünk, s a még langyos karamellhez adjuk. A tortalapot 3 felé vágjuk, a krémet pedig 4 felé osztjuk, s kívül-belül megkenjük vele a tortát. 5 kanál cukorból ismét karamellt készítünk, 5 dkg zúzott, sózott diót szórunk bele, s kivajazott sütőpapírra öntjük. Ha kihűlt, a nyújtófával apróra törjük, s rászórjuk a tortára. Díszíthető bármivel, én pralinés csokoládét raktam körbe.

sos_karamelltorta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr5814721463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása