Egész életemben sovány voltam, míg a pajzsmirigyem kifogott rajtam. Így sok mindennel kísérleteztem a fogyás érdekében, közben ez a család egyik nagy kedvence lett.
Itt a tavasz, sok friss zöldség, s nem ártana a család egy - két tagjának pár kilót leadni.
Egy kg darált pulykahúst, egy nagy fej vörös és 3 gerezd felaprított fokhagymát , egy tojást, sót, borsot, csipet pirospaprikát, egy marék ( előzőleg forró vízzel leöntött ) bulgurt és két héjától megfosztott, felkockázott paradicsomot jól összedolgoztam. A kivájt és a hússal megtöltött paprikákat a tepsibe állítottam.
A leeső paprika csumákat, még 2 paprikát és 8-10 hámozott paradicsomot felkockáztam és a paprikák közé szórtam. Nem látszik, de a maradék húsból készült gombócokat a paprikák közé tettem és egy negyed héjas paradicsomot tettem rájuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben 50 percig sütöttem ( a paprikák barnulásáig), majd mindegyik tetejére egy kevés tejfölt téve, visszatoltam a sütőbe, míg a tejföl rájuk nem sült.
A bulgur egy török búzatörek, egészségesebb a rizsnél, alacsony a glikémiás indexe.