Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Sült töltött paprika (fázisonként)

2019. április 18. - Erika Stelázsija

Egész életemben sovány voltam, míg a pajzsmirigyem kifogott rajtam. Így sok mindennel kísérleteztem a fogyás érdekében, közben ez a család egyik nagy kedvence lett.

Itt a tavasz, sok friss zöldség, s nem ártana a család egy - két tagjának pár kilót leadni.

Egy kg darált pulykahúst, egy nagy fej vörös és 3 gerezd felaprított fokhagymát , egy tojást, sót, borsot, csipet pirospaprikát, egy marék ( előzőleg forró vízzel leöntött ) bulgurt és két héjától megfosztott, felkockázott paradicsomot jól összedolgoztam. A kivájt és a hússal megtöltött paprikákat a tepsibe állítottam.

sult_toltott_paprika_fazisonkent_1.jpg

A leeső paprika csumákat, még 2 paprikát és 8-10 hámozott paradicsomot felkockáztam és a paprikák közé szórtam. Nem látszik, de a maradék húsból készült gombócokat a paprikák közé tettem és egy negyed héjas paradicsomot tettem rájuk.

sult_toltott_paprika_fazisonkent_2.jpg

Előmelegített 200 fokos sütőben 50 percig sütöttem ( a paprikák barnulásáig), majd mindegyik tetejére egy kevés tejfölt téve, visszatoltam a sütőbe, míg a tejföl rájuk nem sült.

sult_toltott_paprika_fazisonkent_3.jpg


A bulgur egy török búzatörek, egészségesebb a rizsnél, alacsony a glikémiás indexe.

sult_toltott_paprika_fazisonkent_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr5814721533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2019.04.19. 13:47:44

Szia Erika,
Szeretném azzal kezdeni, hogy fantasztius recepteket teszel fel a blogodra, elmentettem a kedvencek közé, mert mindig abba a hibába esem, hogy ugyanazokat az ételeket készítem el, mert ételintolleranciám van. Ezt a sült töltött paprikát ehetem én is, és találtam sok más receptet is, amiket szívesen megcsinálok, így tovább. Egyébként mindig össze szoktam vetni az alapanyag árakat neten. Plusz beléptem számos Facebook csoportba, ahol megosztjuk egymással, hogy mi akciós és hol. www.ujsagomat.hu/aldi/ mindig ezen az oldalon nézem az akciós szórólapokat, ha gondolod és érdekel, akkor nézd meg te is! További sok sikert kívánok és Kellemes Húsvétot!

Erika Stelázsija 2019.04.29. 09:48:00

Köszönöm szépen! Örülök, ha segíthettem.
süti beállítások módosítása