Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Grillezett, hízott kacsamáj, grillezett almával, burgonya gratinnal

2019. július 24. - Erika Stelázsija

4 személyre:

1 kg hámozott burgonyát egyforma , vékony szeletekre vágok, megsózom, borsozom és egy kivajazott sütőtálba, szépen, sorba rétegezem. 3 dl tejszínt és 1 dl tejet összekeverek, ráöntöm a krumplira, rákockázok 5 dkg vajat és 180 fokos, előmelegített sütőben, kb. másfél óra alatt megsütöm.
Közben a 3 db almát megmosom, egy cm vastagságúra felszeleteltem és a közepét a magozóval kiszedem.
A kacsamájat, erektől, hártyától megtisztítom és ebből is egy centiméter vastag szeleteket vágok.
Grill serpenyőt melegítek, s ha már forró, először a májakat, majd az almát sütöm meg benne. Az elkészült burgonya gratinnal és az almába helyezett áfonya dzsemmel kínálom.

img_1044.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr1814947350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása