Szalonna zsíron megdinszteltem egy jó nagy aprított vörös hagymát, majd három gerezd zúzott fokhagyma került mellé.
Felengedtem kettő liter kocsonya levével és hozzáadtam a fél kg megmosott beluga lencsét. Került még bele négy darab friss babérlevél, fűszertartóban 15 szem fekete bors és addig főztem míg meg nem puhult. Ekkor egy nagy kanál teljes kiőrlésű lisztet elkevertem két dl tejföllel és a hőkiegyenlítés után a lencséhez adtam. Kapott egy kanál mustárt, egy kanál juharszirupot, egy kávéskanál citromot és egy csipet sót. Összeforraltam és már tálalhattam is, kinek ezzel- kinek azzal, aszerint, hogy mit választott.
A malacot alaposan megsóztam, tepsibe téve (mellette sok hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika) először lefedve, a 190 fokos sütőben egy órát, majd fedő nélkül még fél órát sütöttem, ekkor már mellé téve a virslit is.