Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Hagymaleves, (ahogy én készítem), borral,tejszínnel, rozmaringgal, színes sajtos krutonokkal

2020. január 14. - Erika Stelázsija

Három nagy fej vörös hagymát félbe, majd negyedbe vágom, s így szeletelem fel egy centis csíkokra. Egy evőkanál vaj és két evőkanál keverékén megdinsztelem, felengedem fél liter száraz fehér borral és egy liter vízzel. Kerül bele egy szál rozmaring, só, bors és kiforralom belőle az alkoholt. Közben pár szem mogyoróhagymát, kettévágva serpenyőben karellizálok.Egy evőkanál durumlisztet kikeverek három dl tejszínnel és a leveshez öntöm.
Teljes kiőrlésű kenyeret pirítok, pogácsa szaggatóval formázom, tetejére szarvasgombás, pestós, paprikás sajtot olvasztok, s a karamellizált hagymával együtt, a levessel tálalom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr2615406946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása