5 fej mogyoró hagymát megpucoltam, 8 darabra vágva megfuttattam egy kanál vaj és 4 kanál olíva olaj keverékén. Egy bögre gerslit jó alaposan megmostam és a hagymához adtam. Egy kis összepirítás után felöntöttem 2 dl száraz fehér borral, majd mikor elfőtte a levet, 2 dl húslevest adtam hozzá. Lassú tűzön hagytam, majd amikor megint elfőtte a levet, megismételtem a bor és leves hozzáadását, addig amíg megfelelő nem lett az állaga. Az utolsó 5 percben belekevertem a brokkoli és karfiol felkockázott szárát is. Kapott még egy nagy kanál vajat, és egy nagy marék reszelt pecorino sajtot.
Amíg a gersli főtt, egy-egy kis fej brokkolit és sárga karfiolt megmostam, rózsáira szedtem, a száraikat megpucoltam és felkockáztam. A rózsákat forró , szódabikarbónás, sós vízben 2-2 percig főztem, majd szűrővel kiszedtem a vízből s tálaláskor a gersli tetejére téve tálaltam.