Indiából visszatérve keresem azt az ízt...
Összetörtem egy gyermek kanálnyi koriadnert,római köményt,egész borst, egy csipet csilit, majd egy fél vaj és egy dl olíva olajon éppen csak megfuttattam s már tettem is hozzá a 3 nagy fej aprított vörös hagymát és zúzott 4 nagy gerezd fokhagymát. Tettem még bele két nagy reszelt gyömbért, 10 db héjától megtisztított, sült kaliforniai paprikát és három doboz olasz paradicsom befőttet. Lassan főztem, közben szórtam még bele bőven kurkumát, curryt, őrölt gyömbért, garam masala keveréket, zöldség masala keveréket és még egy kevés coriander port.
Megsóztam, majd merülő turmix segítségével pépesítettem , majd húsgombócokat és egy pár töltött paprikát raktam bele . Betettem a sütőbe, melyet előmelegítettem 180 fokra és 50 percig sütöttem.
Húsgombóc:
80 dkg darált sertés húshoz, adtam egy kis fej vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát ( aprítva ), egy kis kanál őrölt római köményt, koriandert, kurkuma port, sót, borst, egy tojást. Reszeltem bele egy félig főtt batátát és összekevertem. Ez ment a mártásba és a paprikába is, ami szintén a mártásba került.
Naan kenyér:
Egy ek. olíva olajat, két evőkanál joghurtot, csipet sót, egy csipet szódabikarbónát, 25 dkg lisztet és annyi vizet, hogy lágy, de nyújtható tésztát kapjak, jó alaposan kidolgoztam. Fél órát pihentettem, majd gombóc formálása után kinyújtottam és nagyon forró sütőbe téve,sütőpapírral bérelt tepsiben kettesével megsütöttem.