s igen! Miközben összenyomom, kapkodva beszívja a levegőt, s közben úgy ropog mint a tűz, vagy pattog mint a tűzijáték. Amikor elengedem boldog sóhajjal veszi fel eredeti formáját! Boldogság! Ez az én mai kenyerem. Persze, lehetne magasabb, ilyen vagy olyan...,nem tökéletes, de ez az enyém!
Tegnap délután, 1 kg liszt, 7,5dl langyos víz, keverés, majd 150 gr kovász, egy kis dagasztás, s vége előtt öt perccel 18 gr só. Olajozott tál, kétszer hajtogatás, egy laminálás, majd feltekerés, lisztezett szalvéta, s irány tálban a hűtőbe. Reggel 6-11- ig pihentetés, majd kövön sütés, 15 perc 250, majd 210 fok 50 perc. Mellette egy kis vízzel, két spricceléssel, - így született meg az első ropi-ropi kenyerem.