Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Reszelt zöldségleves

2019. január 10. - Erika Stelázsija

Egy kis fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk 4 evőkanál olajon. A megtisztított 2 db sárga – és fehér répát, ½ zellert és karalábét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Rádobjuk a hagymára és tovább dinszteljük még 10 percig. Beledobunk egy 4 részre vágott paradicsomot, majd felöntjük másfél liter vízzel és alaplével 5 percig főzzük. (ne tovább mert a zöldség túl puha lesz) 2 tojás sárgáját 3 evőkanál tejföllel és pár csepp citromlével kikeverünk, majd kevés kimert lével elkeverjük és a levesbe óvatosan beleeresztjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és petrezselyem zöldjével díszítve tálaljuk.

reszelt_zoldsegleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr1214552412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zorka1988 2019.01.10. 09:05:50

Drága Erikám, örülök, hogy megtaláltalak. Tudod, én nem vagyok konyha tündér, de azért a családom soha nem halt éhen. Te inspirálsz a változtatásokra. Szívesen olvasom receptjeidet, s még talán alkotni is fogok. Tibikémet időnként meglepem majd új ízekkel. További sok sikert, jó alapanyagokat és szabad időt kívánok az alkotásokhoz. Puszi.
süti beállítások módosítása