25 dkg forrázott pépesített, vagy mirelit spenótot, kettő tojást, egy nagy csipet sót, kettő gerezd reszelt fokhagymát, csipet szódabikarbónát, kettő dl tejet és annyi lisztet összekeverek, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Liszttől függ a mennyisége, hiszen a teljes kiőrlésű több folyadékot vesz fel, a durum kevesebbet...Vastag palacsintákat sütök. Közben elkészítem a tölteléket és a mártást.
Kevés vajjal, tejjel besamell mártást készítek, sóval borssal ízesítem, s az éppen otthon lévő reszelt sajtokat beleszórva, készre főzöm. ( ilyenkor lehet felhasználni a maradékokat).
A töltelékhez, annyi tojást ütök egy tálba, amennyi palacsintát sütöttem, s palacsintánként fél evőkanálnyi tejfölt adok hozzá. Sózóm, kap egy mokkás kanálnyi kurkumát, majd jól összekeverem, és olíva olajon annyira sütöm meg, hogy még kenhető maradjon.
Megtöltöm a palacsintákat, és a sajtmártással, rózsaborssal tálalom.