Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Spenótos palacsinta, sajtmártással

2019. január 10. - Erika Stelázsija

25 dkg forrázott pépesített, vagy mirelit spenótot, kettő tojást, egy nagy csipet sót, kettő gerezd reszelt fokhagymát, csipet szódabikarbónát, kettő dl tejet és annyi lisztet összekeverek, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Liszttől függ a mennyisége, hiszen a teljes kiőrlésű több folyadékot vesz fel, a durum kevesebbet...Vastag palacsintákat sütök. Közben elkészítem a tölteléket és a mártást.
Kevés vajjal, tejjel besamell mártást készítek, sóval borssal ízesítem, s az éppen otthon lévő reszelt sajtokat beleszórva, készre főzöm. ( ilyenkor lehet felhasználni a maradékokat).
A töltelékhez, annyi tojást ütök egy tálba, amennyi palacsintát sütöttem, s palacsintánként fél evőkanálnyi tejfölt adok hozzá. Sózóm, kap egy mokkás kanálnyi kurkumát, majd jól összekeverem, és olíva olajon annyira sütöm meg, hogy még kenhető maradjon.
Megtöltöm a palacsintákat, és a sajtmártással, rózsaborssal tálalom.

spenotos_palacsinta_sajtmartassal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr7414554956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása