Egy kis fej apróra vágott vöröshagymát 3 ek. olajon megdinsztelünk. Rátesszük az 50 dkg felkockázott pulykamellet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott 2 szál sárgarépát, egy szál fehér répát, 1/2 zellert, ½ karalábét. Ha már félig megpuhultak a zöldségek, beletesszük a 25 dkg zöldborsót, tetszés szerint kukoricát és zöldbabot. (természetesen ha ezek nem mirelit zöldségek, hanem frissek, akkor a felkockázott zöldséggel együtt rakjuk a levesbe). A végén kerül bele a rózsáira szedett karfiol és ezzel már csak 5 percig főzzük. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk és tálaljuk.
Energiaszegény, mégis gazdag, finom, diétázók és cukorbetegek által is fogyasztható laktató étel.