2 db tojásból, 1 ½ dl tejből, 1/2 dl ásványvízből pici sóval, csipet szódabikarbónával és 25 dkg liszttel a szokottnál kicsit sűrűbb palacsinta tésztát készítünk. Belereszelünk 1 gerezd fokhagymát, belekeverünk ¼ kg túrót és ½ csomag apróra vágott kaprot. A szokott módon palacsintákat sütünk.
2 nagy fej hagymát apróra vágva és egy gerezd fokhagymát lereszelve megdinsztelünk 4-5 evőkanál olajon, majd félre húzva megszórjuk egy evőkanál pirospaprikával. ½ dl vízzel felengedjük és beleteszünk egy-egy felkockázott paradicsomot és paprikát. Ha a levét elfőtte újra felöntjük ½ dl vízzel, végül beletesszük az apró kockákra vágott 50 dkg harcsát ( lehet bármilyen filézett hal ) és 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
A halhúst leszűrjük. A levét behabarjuk egy kis pohár tejföllel és egy evőkanál liszt keverékével és félretesszük. A hal húsát kanállal kicsit szétnyomkodjuk, belekeverünk 2-3 evőkanál tejfölt és a palacsintákba töltjük. Tetejére a már behabart léből szedünk és tejföllel illetve kaporral díszítjük. Melegen tálaljuk.