Keverőtálba teszünk 2 egész tojást, 25 dkg vajat, 5 dkg felfuttatott élesztőt, 2 dl tejfölt, 3 szem héjában főtt áttört burgonyát, kb. 80 dkg finom lisztet, egy nagy evőkanál sót és jól kidolgozzuk.
Kinyújtjuk a tésztát. Megszórhatjuk reszelt (kb.25 dkg) sajttal, tökmaggal, megkenhetjük sós, borsos darált (kb.30 dkg) tepertővel, (kb.30 dkg) juhtúróval, tehéntúróval – attól függően milyen ízűre szeretnénk sütni. (Ha frissen lángolt kolbászhoz jutunk, a bélből kinyomva azt is szétteríthetjük a tésztán.
Nagyon finom kolbászos pogácsa lesz belőle, de akkor célszerű nagyobb pogácsákat szaggatni.)
Hajtogatjuk, pihentetjük 20 percig, majd ezt még kétszer megismételjük.
A sütőt előmelegítjük. Közben kb. másfél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát, tetejét bevagdaljuk, közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőlemezre tesszük és felvert tojással megkenjük. 225 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.