Időnként meg kell nézni a hűtőszekrényt, mi van "elfekvőben".
Találtam 4-5 bébi padlizsánt, mely még Albániából jött, valamit kezdenem kellett vele. Így készült a vacsi.
Tehát az Albániában vásárolt (kb. 50-60 dkg) padlizsánokat reggel meghámoztam, felkockáztam és sós vízbe beáztattam.
Délután kinyomkodtam és aprító gépbe tettem, de csak két "nyomásra", nehogy pépes legyen. Ugyanebben a gépben felaprítottam egy nagy gerezd foghagymát, egy kis vöröshagymát, egy szem pici burgonyát és egy szelet kenyér belét.
Összekevertem kevés liszttel, sóval, borssal és két tojással.
Amíg pihent 5 db burgonyát meghámoztam, megmostam, szeletelőn felvágtam, majd az előre felforrósított kb. 25 dkg kókusz olajban megpirítottam.
Ezután kanállal beletettem a padlizsánt, kicsit megnyomkodtam és gyorsan megsütöttem.
A joghurtba foghagymát reszeltem, megsóztam és már tálaltam is.