Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Húspástétom

2019. március 24. - Erika Stelázsija

Kockára vágott szalonnát kiolvasztom, rádobok egy jó nagy fej apróra vágot vöröshagymát. Kicsit megdinsztelem, jöhet rá a felkockázott hús, mindegy milyen, és 2-3 gerez fokhagyma! Sózóm, borsozom, megszórom majorannával, vagy bármilyen ízesítővel, tetszés szerint. Félidőben hozzáadok egy szál sárgarépát és egy zöldséget felaprítva. Ha minden megpuhult irány a daráló, vagy az aprítógép. Teszek még hozzá egy áztatott, jól kinyomkodott zsemlét, vagy 2-3 főtt tojást, és mustárt. Jól jön hozzá egy kis szardellapaszta, feldobja az ízét. Folpackkal bélelt, őzgerinc, vagy bármilyen más formába nyomkodom, letakarom, és a hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap tálra borítom, csemege uborkával, körte befőttel, főtt tojással, olíva bogyóval, agy ami éppen van, díszítem és tartármártással tálalom.

Egy takarékos recept:
Maradék főtt, sűlt húst mindig beteszem a fagyasztóba. Amikor szükség van rá előveszem. Minden ugyanúgy készül, de a hús a végén kerül bele, hiszen csak az összemelegítés a cél. A zsemle helyett ilyenkor 3-4 főtt tojást teszek bele. Minden más ugyanaz.huspastetom.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr1514702102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása