Valamikor régen úgy tanultam, hogy a gombát meg kell hámozni, sőt , van aki még be is áztatja. Ma már tudom, hogy csak át kell kefélni, a rossz részeket levágni, és fontos, hogy dinszteljük, de ne sokáig. Így jön ki igazán az íze. ( ha megmossuk teleszívja magát vízzel)
A tisztítás és darabolás után, vaj és olívaolaj keverékén megdinsztelem, sok-sok petrezselymet hozzátéve, majd felöntöm egy fél dl száraz fehér borral. Ha már félig elfőtte a levét, hozzáöntök egy doboz főzőtejszínt ,
sózom, borsozom és már tálalom is!
Tésztára, hús mellé, krumplival, rizzsel, bulgurral, és még sok minden mellé, megállja a helyét. Ha pépesítjük, és hígítjuk finom leves lesz belőle. Erdei , vagy vegyes gombával még finomabb. Gyors és finom. Jó étvágyat.