Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Libamáj másképpen

2019. április 06. - Erika Stelázsija

Az 50 dkg-os libamájat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk. A diós, mazsolás, áfonyás rozskenyeret és a libamájat felszeleteljük. Egy doboz konzerv őszibarackot lecsepegtetünk és szárazra töröljük. Természetesen jobb a friss, a nektarin is, de most ez volt kéznél.
A teflon serpenyőt felmelegítjük, kevés barna cukrot szórunk bele és amikor a cukor már megolvadt belehelyezzük az őszibarackokat. Mindkét oldalát karamellizáljuk, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben megsütjük a máj szeleteket, melyeket előtte megborsóztunk. Az előzőleg megpirított kenyérszeletekre helyezzük. Tetejére kerül a karamellizált barack amit ferdén bevagdosunk.
(a máj 3-4 perc alatt készre sül, míg a kenyérnél a pirítás inkább csak a felmelegítésre szolgál, ne nagyon pirítsuk! )

Lehet hogy nagyon bonyolultnak tűnik ez a recept, de annál gyorsabban elkészíthető és nagyon finom.

libamaj_maskepp.png

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr4814714707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása