Az 50 dkg-os libamájat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk. A diós, mazsolás, áfonyás rozskenyeret és a libamájat felszeleteljük. Egy doboz konzerv őszibarackot lecsepegtetünk és szárazra töröljük. Természetesen jobb a friss, a nektarin is, de most ez volt kéznél.
A teflon serpenyőt felmelegítjük, kevés barna cukrot szórunk bele és amikor a cukor már megolvadt belehelyezzük az őszibarackokat. Mindkét oldalát karamellizáljuk, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben megsütjük a máj szeleteket, melyeket előtte megborsóztunk. Az előzőleg megpirított kenyérszeletekre helyezzük. Tetejére kerül a karamellizált barack amit ferdén bevagdosunk.
(a máj 3-4 perc alatt készre sül, míg a kenyérnél a pirítás inkább csak a felmelegítésre szolgál, ne nagyon pirítsuk! )
Lehet hogy nagyon bonyolultnak tűnik ez a recept, de annál gyorsabban elkészíthető és nagyon finom.