Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Cseh krémes

2019. május 10. - Erika Stelázsija

15 dkg vajat, vagy 7 dkg zsírt, 2 tojást, 8 dkg porcukrot, 30 dkg lisztet, 1 sütőport, 6dkg kakaót és annyi tejet, hogy puha tésztát kapjunk, összegyúrunk. A tepsi hátán, 180 fokon, 10-15 perc alatt, kettő lapot sütünk belőle.
Ugyanebben a tepsiben, piskótát sütünk 5 tojásból.
A tojások fehérjét csipet sóval, pár csepp citromlével felverjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat és még 1-2 percig verjük.
Óvatosan, kanalanként hozzáadunk 5 evőkanál lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 15 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Krém: 7 dl tejben 4 evőkanál lisztet megfőzünk . 25 dkg vajat 30 dkg porcukorral , 2 vaníliás cukorral kikeverünk, majd a kihűlt masszát hozzáadva habosra keverjük.
A barna lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a piskótát, amit kevés rummal meglocsolunk, majd megkenjük a krém másik felével. Lezárjuk a barna lappal, majd egy napi pihentetés után porcukorral meghintjük, felvágjuk és tálaljuk.

cseh_kremes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr1314809702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása