Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Gasztrokalandok Görögországban

2019. szeptember 18. - Erika Stelázsija

Újra itthon! Görögországban jártunk, a a Chalkidiki félszigeten, melynek három nyúlványa van. Kassandra, Sithonia- ott voltunk Sarti kicsiny városkájában - és Athos, melyen a világon egyedül álló Szerzetesek Köztársasága van. Állam az államban. Szűz Mária kérésére Jézus neki adta a szigetet, ezért erre a szent szigetre nők nem léphetnek be. Az első kolostort Szent Atanáz alapította, ma ez az ortodox vallás központja.
Nem csak nők, semmilyen nőnemű állat sem kerülhet a szigetre, sem élve, sem halva. Max. 300 méterre közelíthető meg a sziget, a szárazföldi oldalon határ és fal védi, izgalmas volt. A hajóút során a 20 kolostorból párat lefotóztam, az orosz talán a legszebb. A 3000 szerzetes egy része él csak ezekben, a többiek remetelakokban, barlangokban, visszavonultan élnek.
Jártunk még Ammouliani városkában, Marmaroson,Koufoson, a narancs parton...és láttunk egy “bazi nagy görög lagzit” a tengerparton...
Sok finomságot ettünk, rákot, kalamárit, besütött spagettit, gyrost, kardhalat....
Fogadjátok szeretettel a képeket!

1_1.jpg

2_1.jpg

3_1.jpg

4.PNG

5.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr9515110012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása