Egy kg sertés lapockát és három fej vörös hagymát felkockáztam. Egy nagy evőkanál zsírban megdinszteltem a hagymát, félrehúzva megszórtam egy evőkanál szép piros őrölt paprikával, majd rádobtam a húst. Tettem bele egy friss babérlevelet, csipet őrölt köményt, csipet borst. Amíg levet engedett, aprítógépbe tettem egy megmosott zöldpaprikát, egy paradicsomot és egy kávéskanál sót. Ráöntöttem a húsra, megkevertem, letakartam és vártam, hogy megpuhuljon. Közben fél kg tarhonyát egy lábasban, kevés zsírral jól megpirítottam, felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel, megsóztam és megvártam, hogy el kezdjen forrni. Ekkor lezártam és a tűzhelyen hagytam. Mire a hús megpuhult , a tarhonya is elkészült és egy régi időkre emlékeztető edényben tálaltam.
