Évek óta készültem rá, hogy kipróbálom, sok receptet elolvastam, majd szokás szerint elkészítettem, úgy, ahogy én gondoltam.
Fél kg lisztet, 10 dkg vajat, 15 dkg zsírt, egy marék cukrot, 3 tojás sárgáját, egy csipet sót és egy dl tejet összegyúrtam, majd a hűtőben pihentettem.
Addig elkészítettem a töltelékeket.
Mák
20 dkg darált mákot, egy kanál puha vajjal, 15 dkg cukorral, két evőkanálnyi, mézben tartósított, felaprított citrom héjjal ( ez görög) és a visszamaradt mézből annyival, hogy a mák jól összeáljon, elkevertem.
Dió
Ugyanúgy készült mint a mák, csak a vajat kihagytam és narancshéjat tettem bele, a narancsos mézzel.
Alma
Két üveg alma befőttet leszűrtem, az aprító géppel felszeleteltem. Kapott még egy kis fahéjat, őrölt szegfűszeget, és a maradék mézből egy keveset.
A tésztát őt egyenlő részre osztottam, s rétegezve a töltelékkel a tepsibe raktam. Először mák, majd alma, a dió, végül az igazi, cukor nélküli besztercei szilvalekvár következett. A tetejére került lapot megkentem tojás sárgájával, majd megszurkáltam és 190 fokos sütőben 55 percig sütöttem.