Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Flódni

2019. december 28. - Erika Stelázsija

Évek óta készültem rá, hogy kipróbálom, sok receptet elolvastam, majd szokás szerint elkészítettem, úgy, ahogy én gondoltam.

Fél kg lisztet, 10 dkg vajat, 15 dkg zsírt, egy marék cukrot, 3 tojás sárgáját, egy csipet sót és egy dl tejet összegyúrtam, majd a hűtőben pihentettem.
Addig elkészítettem a töltelékeket.

Mák
20 dkg darált mákot, egy kanál puha vajjal, 15 dkg cukorral, két evőkanálnyi, mézben tartósított, felaprított citrom héjjal ( ez görög) és a visszamaradt mézből annyival, hogy a mák jól összeáljon, elkevertem.

Dió
Ugyanúgy készült mint a mák, csak a vajat kihagytam és narancshéjat tettem bele, a narancsos mézzel.

Alma
Két üveg alma befőttet leszűrtem, az aprító géppel felszeleteltem. Kapott még egy kis fahéjat, őrölt szegfűszeget, és a maradék mézből egy keveset.
A tésztát őt egyenlő részre osztottam, s rétegezve a töltelékkel a tepsibe raktam. Először mák, majd alma, a dió, végül az igazi, cukor nélküli besztercei szilvalekvár következett. A tetejére került lapot megkentem tojás sárgájával, majd megszurkáltam és 190 fokos sütőben 55 percig sütöttem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/15368644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása