Találtam a receptet, nem biztos, hogy mindent jól csináltam, de a férjemnek ízlett.
Megfőztem három tojást, megpucoltam. Hideg vízbe tettem két pár füstölt és két pár klasszikus, természetesen juhbélbe töltött virslit. Kettévágtam, mert nem fértek volna bele az üvegbe. Amíg felforrt, felkarikáztam kettő vörös és kettő lila hagymát. Amikor a virsli felforrt, a vizét a besózott hagymára öntöttem, hogy kicsit megrogyjon. Kb. Másfél liter vízbe tettem 4 dl 10%- os ecetet, egy nagy kanál cukrot, egy kis kanál sót, egy kevés egész borst, mustár magot, koriandert és friss babér levelet.
Az üvegbe raktam a már kihűlt hagymát, virslit, tojást, leöntöttem a fűszeres lével, lezártam az üveget és csendes pihenőre ítéltem pár napra. Szilveszterre ízletes finom étek lett belőle.