Egyszer ültettem, azóta kiirtani sem lehet !
Keverőtálba tettem két kis pohár tejfölt, két tojást, egy margarint, egy nagy evőkanál sót, négy darab héjában főtt, áttört krumplit és jól kikevertem. Hozzáadtam egy deci liter tejben tejben felfuttatott 5 dkg élesztőt és annyi finom lisztet ( egy kevés teljes kiőrlésűt is ! ) , hogy megfelelő keménységű tésztát kapjak, majd jól kidolgoztam. Háromszor hajtogattam egy óra alatt, az első hajtogatásnál megkentem egy kis házi zsírral, majd jó sok aprított medvehagymát szórtam rá. A nyújtófával “ fixáltam”, majd még kétszer hajtogattam.
Másfél ujjnyira nyújtottam, megkockáztam a tetejét, majd a szaggatás után, a tepsibe téve, hogy fényes legyen a teteje megsimogattam egy kis tojással. Előmelegített forró sütőben 25 percig sütöttem.
