Előfordul, hogy nincs idő pepecselésre, muszáj a technikát alkalmazni a konyhában is.
3 liter tejet feltettem melegedni. 10 db tojást szétválasztottam, a fehérjét pár csepp citrom lével és egy csipet sóval habverőbe tettem. Amíg a gép dolgozott a tojások sárgáját kikevertem egy evőkanál vaníliával, 10 kanál cukorral, 2 dl tejjel és egy csomag vaníliás pudingporral. A kész kemény habot egy üvegtálba fordítottam és egy percre a mikróba tettem. Amikor a tej kezdett forrni, hőkiegyenlítéshez két merőkanállal kivettem, a keverékhez adtam, majd az egészet visszaöntöttem a tejhez. Amikor ismét elérte a forrás pontot, gyorsan félre húztam ( nehogy a tojást összekapja!) és hagytam kihűlni. A habot formára vágva tálaltam, kevés narancshéjjal és csíkokra vágott citromfűvel.